Djurens Himmel

Familj 41


   
Hjärta
   
 

Jojje

 

Varför? Varför just du? Du var ju bara en unge.

Jojje, hoppas du får det bra där uppe, i Marsvinshimlen, med Hampus, Theodor och Piggelin.

Hälsa alla där uppe Jojje!

Kram, Matte Kristin


   
Hjärta
   
 

Pius

*1983

 

Hans namn var Pius, flugskimmel, 75% arab och 25% halvblod. Hans pappas namn var "Bassora ox 837" och hans mamma hette "Prenie" Två av hans syskon heter Pompeija och Scarlett Pimpernell. Han var hälften spansk, hälften svensk.

Man kunde inte rida ut på honom, för då stack han direkt, han tyckte det var jättekul! En gång, på en hoppträning, då höjde ridläraren till 1.10m, och innan var det ett hinder på 90cm, och Pius bara flög! Det var jättehärligt, och efter kände jag att han ville dra, så jag lät honom brassa igenom ridhuset. Skrämde vettet ur ridläraren. Men vad gör det när hästen tycker det är jättekul?

Han var som en hund, när jag skulle ge honom godis, då kunde man säga, -Nej, då tog han den inte förrän man sa, -Varsågod.

Han gick då som lektionshäst i Söderköping, Alboga, man hans riktiga hem är Tumbo i Malexander. Han bodde där över sommaren, tyvärr blev han halt. I slutet av sommaren fick jag ett brev från Tumbo där det stod att det var tråkiga nyheter, detta är en del av brevet jag aldrig kommer att glömma: "Tyvärr har vi dåliga nyheter angående Pius". När jag fick reda på det grät jag i en- två veckor efteråt.

Jag ska aldrig glömma Pius!

Men det som skedde var det bästa...
Och nu får han ju träffa Baloo, Dandy, Simon, Fanta och så sin idol Milton


Till sidans topp

Besöksräknare
Unika besök sedan 1/1 2020.