Djurens Himmel

Familj 59


   
Hjärta
   
 

Min hamster

Theodor Tusse Vilde

"Theodor"

*2000 oktober
+11/10 2002

 

Theodor, du skulle fylla år snart. Jag ville ge dig något gott. Men jag hann inte. Helt plötsligt orkade du inte mer. Jag tog dig i mina händer och höll dig ett tag, sen lät jag dig vara ifred i ditt hus. Jag visste att du var sjuk och att det inte fanns någon bot. Men vi fick nästan två veckor till tillsammans. Många stunder av lycka.

Jag ser dig inom mig när du gnager på gallret till din bur, du visste att jag kom och lyfte ut dig då. Jag ser dig springa på köksgolvet nyfiket nosande och sedan sittande i min hand mumsande på solrosfrön...

Men jag har andra bilder också och dom vill jag inte ha. Jag försöker tänka att du slapp lida mer och att du fick vara hos mig så länge det bara gick. Men jag saknar dig så oerhört och det är så tomt här hos mig.

Älskade Theodor, du kommer alltid att finnas i mitt hjärta och jag tror att just nu springer du omkring och nosar nyfiket i himmelen. Sökande efter solrosfrön och jag tror att du kommer att hitta massor.

Jag älskar dig lilla gubben, du saknas mig så mycket.
Spring iväg och lek nu pojken - du är alldeles fri...

Din människa
Liselotte


   
Hjärta
   
 

Wille Krabat

 

Jag köpte dig i en djuraffär fast jag egentligen inte borde. Jag har ju redan nog med djur att sköta om. Egentligen inte plats, inte tid...

Du charmade mig totalt, fick mig att glömma mitt förnuft. En liten vit guldhamsterunge var du, livlig och mycket vild. Du hade lyckats rymma två gånger i djuraffären och försökte hos mig också. Men jag höll vakt.

I fem dagar fick du vara hos mig sen blev du sjuk. Jag fick tid hos veterinären men hann inte dit. Du dog i ditt hus. Sedan efteråt satt jag och höll dig i min hand. Så svårt att förstå, att allt ditt levande vilda jag var borta.

Tänk att man kan älska någon så liten som man känt i så kort tid. Men så är det och jag kommer ALLTID att göra det och minnas...

Vila i frid Wille Krabat

Din matte


Till sidans topp

Besöksräknare
Unika besök sedan 1/1 2020.